Assessment Services

Het zijn uw medewerkers en hun competenties die zorgen voor uw bedrijfsresultaten. Wanneer u erin slaagt die competenties te herkennen en te ontwikkelen, kunt u erop vertrouwen dat de resultaten zullen volgen

Groeipotentieel herkennen

Wanneer u een nieuwe werknemer wilt aanwerven of meerdere medewerkers zich kandidaat stellen voor een interne promotie, komt u voor cruciale beslissingen te staan die verstrekkende gevolgen kunnen hebben. Het is van groot belang dat u competenties selecteert, die uw onderneming nodig heeft en deze aan de juiste verantwoordelijkheden koppelt.

Omdat het net uw medewerkers en hun competenties zijn, die uw bedrijfssucces bepalen, baseert u deze beslissing bij voorkeur niet uitsluitend op uw buikgevoel. Een Assessment Center helpt op dat moment om uw beslissing te objectiveren en te verfijnen.

De kracht van Assessment Centers

Tijdens een Assessment Center staat het gedrag centraal. De competenties van een deelnemer worden niet beoordeeld op basis van wat hij zegt goed te kunnen, maar op basis van het observeerbare gedrag dat hij stelt. Hudson heeft steeds een pioniersrol opgenomen op het vlak van assessment-methodologie.

Onze Assessment Centers zijn wetenschappelijk onderbouwd en worden voortdurend bijgewerkt volgens de meest recente inzichten. Het basiskenmerk van een Assessment Center is de simulatietechniek. De simulatie-oefeningen en business cases zetten de deelnemer in een neutrale setting, waarin hij spontaan toont hoe hij zich typisch gedraagt in een professionele context en welke competenties hij daarin aanwendt.

Instrument met hoge validiteit

Wetenschappelijk onderzoek heeft de validiteit van de assessment-techniek reeds lang aangetoond. Door assessmentoefeningen, business cases, intelligentietesten, persoonlijkheidsvragenlijsten en dieptegesprekken toe te voegen aan het gewone interview, beschikt u over een veel krachtiger en objectiever instrument om de juiste beslissing te nemen. Zo kunt u beter voorspellen of iemand past voor een bepaalde rol.

Samen aan het stuur

Onze samenwerking start met het definiëren van de competenties die voor uw organisatie het verschil maken. We kunnen hiervoor ons eigen 5+1 Competentiemodel® aanwenden of ons baseren op uw eigen competentiemodel. Ieder assessment center is ook anders om het zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de dagelijks realiteit van uw organisatie. Tijdens hun bedrijfsbezoeken verdiepen onze consultants zich in het DNA, de bedrijfs-cultuur, de taal en de voorkeuren van de organisatie. Deze inzichten verwerken ze dan in hun aanpak voor uw deelnemer.

Vervolgens stellen we samen het programma van het Assessment Center op, zodat we de juiste accenten leggen. Afhankelijk van uw vraag werken wij met op maat ontwikkelde tools en cases, of kiezen we uit ons eigen assortiment aan tools en oefeningen.  Onze R&D-afdeling ontwikkelt steeds nieuwe instrumenten in meerdere talen en voor verschillende sectoren. Innovatie is hierbij cruciaal. Een Assessment Center kan zich richten op een individu, maar even goed op een groep, bijvoorbeeld in het kader van graduate recruitment. Bovendien kunnen de diverse componenten van zo’n Assessment Center zowel face-2-face als remote plaatsvinden.

De hiring manager of een HR-medewerker van uw organisatie kan het Assessment Center ook steeds in alle transparantie samen met ons observeren en beleven.

Waardevolle feedback

Doorheen het Assessment Center krijgt de deelnemer feedback, zodat het assessment ook voor hem een waardevolle en leerrijke ervaring is. Zowel de opdrachtgever als de deelnemer krijgen een goed zicht op de aanwezige competenties, valkuilen en groeidomeinen.

Na afloop van het Assessment Center ontvangt u een uitgebreid rapport met onze bevindingen en aanbevelingen. Welke sterktes sluiten naadloos aan op de functie, hoeveel doorgroeipotentieel heeft iemand en past hij of zij binnen uw organisatiecultuur? Wanneer iemand bijvoorbeeld goed genoeg maar niet perfect aansluit op uw vacature, komt u ook te weten welke ontwikkelinitiatieven u moet nemen om uw medewerker zich maximaal te laten ontplooien. Assessment Centers vormen een onderbouwde en objectieve basis om uw selectiebeslissingen en interne mobiliteit op te baseren.

Neem contact op

Leg ons uw HR-uitdaging voor. We bekijken samen hoe wij u kunnen helpen. 

Nieuwste jobs