Tool Customization

Soms sluiten standaardtools niet voldoende aan bij de specifieke noden en behoeften van uw organisatie. Tools laten customizen of volledig op maat laten ontwikkelen, biedt dan vaak een oplossing.

Van customization tot custom development

Sommige organisaties hanteren een eigen competentiemodel of werken in een zeer specifieke bedrijfscontext met een al even specifiek vakjargon. Anderen hebben  dan weer heel specifieke HR-uitdagingen die een aangepaste aanpak vereisen.

Wanneer onze standaard HR-tools geen sluitend antwoord geven op uw specifieke vraag of nood, kunt u tool customization overwegen. Laat de term u vooral niet afschrikken. Dit kan gaan van een kleine ingreep om een bestaande tool naar uw wensen aan te passen (customization), tot de ontwikkeling van een volledig nieuwe tool volgens uw specifieke noden (custom development).

Denk maar aan:

 • onze tools in uw eigen branding (kleuren, logo’s, etc.)
 • automatische rapportering in uw competenties
 • situational judgement testen met realistische situaties uit uw organisatie
 • emotionele intelligentietesten
 • cultural fit vragenlijsten
 • simulatie-oefeningen in uw specifieke context
 • e-tray oefeningen gericht op specifieke doelgroepen
 • etc.

R&D-afdeling met wereldfaam

Het R&D-team van Hudson ontwikkelt voortdurend meertalige HR-tools en staat hiervoor gekend tot ver buiten Europa. Ons expertenteam bestaat uit een mix van (arbeids)psychologen, HR-analytici en linguïsten, maar ook IT’ers en data-experts. De state of the art tools die zij bouwen, zijn evidence based en steeds gebaseerd op wetenschappelijke principes en methodes.

Onze specialisten stellen hun expertise, ervaring en software platformen graag ter beschikking en zoeken met u naar de meest passende oplossing voor uw organisatie. U kunt hen bijvoorbeeld inschakelen om data-analyses uit te voeren om de onderliggende redenen van een retentieprobleem te detecteren, uw eigen psychometrische tools en testscenario’s te evalueren en te valideren, onze eigen HR-tools aan te passen of een nieuwe tool volledig op maat te ontwikkelen.

Hudson R&D kan u verder ook ondersteunen bij:

 • het volledig of gedeeltelijk digitaliseren van uw selectieprocedures;
 • technische procedures die extra IT-ondersteuning vragen;
 • het opzetten en/of uitrollen van bulk procedures, waarbij grote aantallen kandidaten gescreend moeten worden;
 • het beheren van large volume opdrachten;
 • etc.

Customization in co-creation

U kent uw bedrijfsprocessen het beste, heeft een duidelijk zicht op de noden van uw organisatie en begrijpt haar unieke bedrijfscultuur als geen ander. Hudson werkt daarom voor maattrajecten steeds rechtstreeks in co-creatie met u en uw organisatie. Gezien ons R&D-departement zich volledig op Belgische bodem bevindt, staan onze experten steeds dicht bij u en hebben ze voldoende voeling met uw dagelijkse realiteit. 

Het startschot van zo’n traject wordt gegeven tijdens een overlegmoment met uw HR- en eventueel ook uw IT-afdeling, waarbij ook input van de business managers onontbeerlijk is. Op die manier haken we bij het uitdenken van oplossingen naadloos in op de  vragen of kopzorgen van uw onderneming en stelt ons in staat uw context, noden en specificiteiten op alle niveaus te capteren.

Vanuit deze grondige voorbereiding kijken we samen wat het best passende antwoord op uw vraag zou kunnen zijn. Op basis van uw voortdurende input en feedback gaan we onze tools op uw maat aanpassen of een volledig nieuwe tool voor u ontwikkelen.

Neem contact op

Leg ons uw HR-uitdaging voor. We bekijken samen hoe wij u kunnen helpen. 

Nieuwste jobs