Blog

De kost van een interim manager

Duur, overgekwalificeerd en kortstondig. Op het eerste gezicht lijkt moeilijk te geloven dat interim managers waar bieden voor hun geld. Maar is dat wel zo? En wat maakt het inzetten van een interim manager dan rendabel?

Lees het artikel

Hoeveel kost outplacement?

Wat te doen bij ontslag? Het is een vraag die niet alleen de getroffen werknemer, maar ook de werkgever bezighoudt. Outplacement kan in sommige gevallen, ook bij collectief ontslag, een uitweg bieden. Maar hoeveel kost zo’n ontslagbegeleiding eigenlijk?

Lees het artikel

Een sterke werkgever blijft betrokken, ook bij ontslag.

De economische impact van de coronacrisis laat zich voelen bij de Belgische werkgevers. Maar liefst 80% overweegt in geval van ontslagrondes, outplacement aan te bieden aan de getroffen werknemers.

Lees het artikel

6 geheimen van een succesvolle opdracht ad interim

Na een weloverwogen keuze tussen een permanente aanwerving en een interim-manager, kiest een bedrijf voor het laatste. Interim-managers zijn iets duurder, maar de kosten wegen niet op tegen de vele voordelen. Maar het bedrijf heeft een investering gedaan en verwacht dus snel resultaten te zien.
Afgezien van de voordelen van een interim-manager is het ook van cruciaal belang hoe het bedrijf de taak aanpakt, zeker als het die langverwachte ROI-stijging wil zien.
Deze zes geheimen maken van elke interim-managementopdracht een groot succes.

Lees het artikel

Houvast bieden aan virtuele teams

Virtueel samenwerken is momenteel eerder de regel dan de uitzondering geworden. Transparante communicatie en gestructureerde feedback zijn cruciaal om virtuele teams de nodige houvast te bieden.

Lees het artikel

Ontslagen... wat nu? Outplacement!

Collectief ontslag, individueel ontslag, ontslag wegens reorganisatie… Als een werknemer ontslag gekregen heeft, volgt er altijd een periode van onzekerheid. Wat nu? Outplacement, waarbij een outplacementbureau career coaching levert, zorgt ervoor dat werknemers weer snel de draad van hun carrière kunnen oppikken. 

Lees het artikel

Haal het beste uit outplacement met deze 10 tips

Ontslagen worden heeft een grote impact op je leven. Bij outplacement word je begeleid door een externe advisor of jobcoach om snel een nieuwe job te vinden. Met deze 10 tips haal je gegarandeerd het beste uit jouw outplacementtraject.

Lees het artikel

7 feiten over de evolutie van interim management

Als principal consultant van de afdeling Interim-management van Hudson, heeft Karl Moeremans het succes van de interim-managers zien groeien over de afgelopen vijf jaar. Hij toont hierbij de belangrijkste veranderingen aan en evalueert in welke mate er een toekomst is voor interim-management.

Lees het artikel

Neem contact op

Leg ons uw HR-uitdaging voor. We bekijken samen hoe wij u kunnen helpen. 

Nieuwste jobs