Blog

Hoeveel kost outplacement?

Wat te doen bij ontslag? Het is een vraag die niet alleen de getroffen werknemer, maar ook de werkgever bezighoudt. Outplacement kan in sommige gevallen, ook bij collectief ontslag, een uitweg bieden. Maar hoeveel kost zo’n ontslagbegeleiding eigenlijk?

Lees het artikel

Een sterke werkgever blijft betrokken, ook bij ontslag.

De economische impact van de coronacrisis laat zich stilaan voelen bij de Belgische werkgevers. We kunnen er niet onderuit: organisaties zullen herstructureren. Begin mei polsten we in een Hudson Survey bij 149 organisaties binnen België hoe ze het ontslag van werknemers zouden aanpakken. Hieruit bleek dat maar liefst 80% van de respondenten overwoog (al dan niet vrijwillig) outplacement aan te bieden.

Lees het artikel

Houvast bieden aan virtuele teams

Virtueel samenwerken is momenteel eerder de regel dan de uitzondering geworden. Transparante communicatie en gestructureerde feedback zijn cruciaal om virtuele teams de nodige houvast te bieden.

Lees het artikel

Ontslagen... wat nu? Outplacement!

Collectief ontslag, individueel ontslag, ontslag wegens reorganisatie… Als een werknemer ontslag gekregen heeft, volgt er altijd een periode van onzekerheid. Wat nu? Outplacement, waarbij een outplacementbureau career coaching levert, zorgt ervoor dat werknemers weer snel de draad van hun carrière kunnen oppikken. 

Lees het artikel

Haal het beste uit outplacement met deze 10 tips

Ontslagen worden heeft een grote impact op je leven. Bij outplacement word je begeleid door een externe advisor of jobcoach om snel een nieuwe job te vinden. Met deze 10 tips haal je gegarandeerd het beste uit jouw outplacementtraject.

Lees het artikel

Neem contact op

Leg ons uw HR-uitdaging voor. We bekijken samen hoe wij u kunnen helpen. 

Nieuwste jobs