Data Security

Bij het bouwen van HR-tools verwerkt Hudson heel wat vertrouwelijke gegevens, zoals namen, adressen, resultaten van assessments, loongegevens,… We beschermen deze gegevens op de best mogelijke manier zonder dat u daarbij moet inboeten aan gebruiksgemak.

Sterke én veilige HR

Ons wereldwijd erkende R&D Centre of Excellence ontwikkelt voortdurend nieuwe en wetenschappelijk onderbouwde HR-tools. Deze tools bevatten persoonsgegevens en HR-data van kandidaten, werknemers en deelnemers aan onderzoeken. Voor Hudson is het een prioriteit om op de veiligste manier met deze informatie om te gaan. Om dit te garanderen, hebben we maatregelen geïmplementeerd, die uw data optimaal beschermen zonder uw gebruiksgemak uit het oog te verliezen.

Code boven paswoord

Paswoorden die in een mailbox belanden en er leesbaar bewaard worden, vormen een belangrijk veiligheidsrisico. Daarom kiezen we de paswoorden in onze tools niet zelf en laten we deze evenmin automatisch genereren. In plaats van een e-mail met een paswoord ontvangen onze gebruikers een eenmalige activatiecode om hun account te activeren. Daarna kiezen de gebruikers zelf een paswoord dat hen in combinatie met hun e-mailadres toegang tot de HR-tool verschaft. Daarbij vragen we standaard om een sterk paswoord te kiezen dat voldoet aan onze policy.  Als klant kan u ook kiezen voor een striktere paswoordformule.

Voor een gebruiker is deze activatieprocedure even makkelijk als het toesturen van paswoorden, terwijl het de veiligheid wel gevoelig verhoogt. De gekozen paswoorden houden we vervolgens veilig bij via een onomkeerbare encryptie. Het blijft mogelijk om bij het inloggen de paswoorden te controleren, maar het is onmogelijk om het paswoord nog te achterhalen. Wie zijn paswoord verliest, kan een nieuw aanvragen. Natuurlijk zal een paswoord na verloop van tijd ook vervallen, waarna de gebruiker het kan vernieuwen.

Tweestapsverificatie

Om de toegangscontrole strenger te maken, heeft tweestapsverificatie de voorbije jaren een hoge vlucht genomen. Ook voor de HR-tools van Hudson is het mogelijk om een controle op basis van twee factoren in te stellen. Om toegang te krijgen heeft de gebruiker beide factoren nodig. Het gaat daarbij steevast om iets wat de gebruiker weet (bijvoorbeeld een paswoord) en iets wat de gebruiker bezit (bijvoorbeeld een gsm waarop hij een code via sms ontvangt).

Integratie zorgt voor gebruiksgemak

Meer en meer bedrijven merken dat hun werknemers het moeilijk hebben om op vlak van paswoorden door de bomen het bos te zien. Hudson maakt gebruik van een ‘open authenticatie’ om dat probleem op te lossen. Via dit strikte veiligheidsprotocol kan u een bedrijfsaccount voor meerdere toepassingen gebruiken. Aanmelden op bijvoorbeeld de ERP-account en op de HR-tools van Hudson kan op die manier veilig met dezelfde gegevens. Verlaat een medewerker de onderneming, dan vervalt ook automatisch de toegang tot al de betrokken toepassingen.

Veiligheidsaudits

Om de veiligheid van onze HR-tools te blijven garanderen, laat Hudson zijn systemen auditen. Een gespecialiseerde IT securitypartner controleert de waterdichtheid, maar zorgt ook voor de coaching en ontwikkeling van onze eigen IT- en development-dienst. Verder verschaffen zij ons ook inzicht in nieuwe evoluties op vlak van veiligheid.

Deze begeleiding laat ons toe om bij elke nieuwe HR-tool of bij aanpassing aan bestaande tools veiligheid aan gebruiksgemak te koppelen. Elke toepassing, elk scherm, elke knop en alle data geven we vorm in de zekerheid dat ze enkel toegankelijk zijn voor personen met toestemming.

Let op voor phishing-berichten

Let op voor phishing-berichten uit naam van Hudson. Via Whatsapp worden er openstaande vacatures aangeboden met het verzoek om meer informatie te ontvangen. Dit zijn frauduleuze berichten verstuurd door oplichters want Hudson voert dergelijke communicatie niet via Whatsapp. Heb jij een soortgelijk bericht ontvangen? Deel geen persoonsgegevens of gevoelige informatie. Blokkeer en rapporteer het betreffende telefoonnummer.

Neem contact op

Leg ons uw HR-uitdaging voor. We bekijken samen hoe wij u kunnen helpen. 

Nieuwste jobs