Assessment Tools

Wanneer u een nieuwe werknemer wilt aanwerven of medewerkers afweegt voor een interne promotie, wilt u zicht krijgen op hun talenten en groeipotentieel en deze koppelen aan de competenties die uw organisatie nodig heeft.

Beslissingen objectiveren

Het zijn uw medewerkers die voornamelijk zorgen voor uw bedrijfsresultaten. Wanneer u erin slaagt hun competenties te herkennen en te ontwikkelen, kunt u erop vertrouwen dat de resultaten zullen volgen. Dit soort beslissingen baseert u bij voorkeur niet uitsluitend op uw buikgevoel.

De hoge validiteit van onze Assessment Tools helpt u op een objectieve manier inzicht te krijgen in de complexiteit van de menselijke geest en weloverwogen beslissingen te nemen. Het toepassingsgebied van onze assessment tools is ook ruimer dan de selectie van kandidaten die interesse tonen in een vacature. Ook voor interne mobiliteit, coaching-sessies of change programma’s bewijzen deze tools hun nut.

Persoonlijkheid

professioneel gedrag voorspellen.

Motivatie

drijfveren achter prestaties detecteren.

Redeneervermogen

algemeen intellectueel potentieel evalueren.

Situational Inzicht

meet het omgaan met dagelijkse uitdagingen.

Gedrag

realistische werkscenario’s nabootsen.

Feedback

360° feedback van stakeholders.

Heldere rapportering

Onze tools vormen de basis voor onze brede waaier aan rapporten. Wij voorzien zeer gedetailleerde rapporten, bestemd voor HR-experten die getraind zijn in het hanteren van de Hudson-methodologie. Daarnaast bezorgt Hudson ook laagdrempelige rapporten, voorzien van coaching tips en ontwikkelingsadvies. Zo bieden we ook de deelnemer een boeiende ervaring, die uw merk en imago alleen maar versterkt.

De resultaten van onze tools worden geïntegreerd om vanuit invalshoeken zicht te krijgen op de mogelijke match tussen deelnemer, verwachte competenties, waarden en cultuur. Heeft deze het juiste potentieel en motivatie, de nodige attitudes en inzichten?

De rapportering kan ook steeds aangepast worden naargelang uw verwachtingen, en automatisch aangevuld worden met interviewvragen, ontwikkel- en coachingtips om zo vlot aan te sluiten op uw bestaande HR-processen.

Expertrapporten

Beschrijvende Rapporten

Geïntegreerde Rapporten

Wereldwijd erkende tools

Het R&D-departement van Hudson ontwikkelt voortdurend nieuwe assessment tools en staat hiervoor gekend tot ver buiten Europa. Onze state of the art tools zijn evidence based en bouwen op wetenschappelijke principes en methodes. Innovatie staat hierbij centraal. Elke tool brengt de competenties duidelijk in kaart en levert andere inzichten op. Door ze slim te combineren,  geven ze een correct beeld van de eigenschappen van uw deelnemer.

Hudson analyseert ook voortdurend haar tools, schaaft bij waar nodig en voegt extra functionaliteiten toe, zodat ze steeds up-to-date zijn. U kunt er dus op elk moment volledig op vertrouwen dat onze tools voldoen aan de hoogste wetenschappelijke kwaliteitsstandaarden op vlak van betrouwbaarheid, validiteit, diversiteit en adverse impact, kandidatenervaring, bruikbaarheid, aanpasbaarheid en confidentialieit

Onze tools in huis halen?

Geef uw HR-team de beste tools om het potentieel van een (kandidaat-)medewerker aan te boren en optimaal in te zetten. Alle Hudson HR-tools kunnen aangekocht worden. Wij voorzien ook telkens de nodige opleiding om uw eigen medewerkers vlot met de tools te leren werken, de data correct te interpreteren en er de juiste acties aan te koppelen. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Neem contact op

Leg ons uw HR-uitdaging voor. We bekijken samen hoe wij u kunnen helpen. 

Nieuwste jobs