Assessment Tools

Wanneer u een nieuwe werknemer wilt aanwerven of medewerkers afweegt voor een interne promotie, wilt u zicht krijgen op hun talenten en groeipotentieel en deze koppelen aan de competenties die uw organisatie nodig heeft.

Beslissingen objectiveren

Het zijn uw medewerkers die voornamelijk zorgen voor uw bedrijfsresultaten. Wanneer u erin slaagt hun competenties te herkennen en te ontwikkelen, kunt u erop vertrouwen dat de resultaten zullen volgen. Dit soort beslissingen baseert u bij voorkeur niet uitsluitend op uw buikgevoel.

De hoge validiteit van onze Assessment Tools helpt u op een objectieve manier inzicht te krijgen in de complexiteit van de menselijke geest en weloverwogen beslissingen te nemen. Het toepassingsgebied van onze assessment tools is ook ruimer dan de selectie van kandidaten die interesse tonen in een vacature. Ook voor interne mobiliteit, coaching-sessies of change programma’s bewijzen deze tools hun nut.

Wereldwijd erkende tools

Het R&D-departement van Hudson ontwikkelt voortdurend nieuwe assessment tools en staat hiervoor gekend tot ver buiten Europa. Onze state of the art tools zijn evidence based en bouwen op wetenschappelijke principes en methodes. Innovatie staat hierbij centraal. Elke tool brengt de competenties duidelijk in kaart en levert andere inzichten op. Door ze slim te combineren,  geven ze een correct beeld van de eigenschappen van uw deelnemer.

Waarom Hudson?

  • Betrouwbaarheid: De betrouwbaarheid en de validiteit van de Hudson tools grondig wordt geanalyseerd om aan de hoogste normen te kunnen voldoen.
  • Validiteit: Onze testen laten toe voorspellingen te maken over iemands gedrag in reële situaties en deze door te trekken over personen, situaties en periodes heen.
  • Diversiteit: Personen van meerderheids- of minderheidsgroepen (volgens geslacht, culturele achtergrond, leeftijd, etc.)  krijgen gelijkwaardige kansen.
  • Kandidatenervaring: Al onze testen zijn gebruiksvriendelijk, houden zichtbaar verband met de functie of de context en leveren waardevolle feedback op.
  • Bruikbaarheid: De tools zijn meertalig en breed inzetbaar, toepasbaar voor verschillende deelnemersgroepen en bieden duidelijke en relevante inzichten in een professionele context.
  • Aanpasbaarheid: Indien de tools uit ons bestaande portfolio niet voldoende aansluiten bij uw specifieke context of behoeften, kunnen we onze tools in overleg tools ook customizen.
  • Confidentialiteit: Hudson draagt de confidentialiteit en beveiliging van data hoog in het vaandel en onderschrijft de Europse wetgeving hieromtrent. 

Onze Assessment Tools

Persoonlijkheid

professioneel gedrag voorspellen.

Motivatie

drijfveren achter prestaties detecteren.

Redeneervermogen

algemeen intellectueel potentieel evalueren.

Gedrag

realistische werkscenario’s nabootsen.

E-tray

elektronische postbakoefeningen.

Situational Judgement

meet het omgaan met dagelijkse uitdagingen.

Feedback

360° feedback van collega's.

Neem contact op

Leg ons uw HR-uitdaging voor. We bekijken samen hoe wij u kunnen helpen. 

Nieuwste jobs