HR Strategie

Als organisatie werk maken van een HR strategie brengt enkele scherpe uitdagingen met zich mee. Zo heb je de afstemming met de bedrijfsstrategie, de scan van de beschikbare resources, de structuur, de timing en de impact van de diverse stakeholders.

Maatwerk als hefboom

Wanneer u als organisatie investeert in een HR strategie die de realisatie van uw strategische doelstellingen beoogt, dan is maatwerk dé succesfactor. Elk bedrijf is immers uniek in haar DNA en haar uitdagingen. Daar stemmen onze consultants hun aanpak op af. Zo begeleiden zij bedrijven bijvoorbeeld om succesvol de overgang te maken van een productorganisatie naar een salesorganisatie. Ze tekenen in het kader van groei en/of internationalisering een nieuwe HR organisatie uit of ze gaan aan de slag in het kader van een overname waarbij de HR strategie de hefboom is voor een nieuwe organisatiecultuur. Het zijn slechts enkele voorbeelden om aan te geven hoe ieder project maatwerk vergt en dit tevens ook verdient.

Consequentie als leidraad

Op het moment dat u als klant in een strategisch traject stapt, ervaart u het belang van pragmatische oplossingen. Vernieuwend waar nodig, maar vooral efficiënt. Uiteraard vertrekken onze adviseurs vanuit de business strategie en de ‘AS IS’-situatie om in consensus een nieuwe HR visie te definiëren. Daarbij vertrekken we van een sterk methodologisch kader, academisch onderzoek en business cases. Onze consultants maken het verschil met hun expertise en praktijkervaring in verschillende HR domeinen om de strategische concepten vloeiend te vertalen naar bruikbare acties.

Zo leidt de brede HR strategie bijvoorbeeld tot een concrete beloningsstrategie die helemaal in lijn ligt met de globale strategie. Of net zo goed ondersteunt een talent management strategie innovatie en ondernemerschap, terwijl de juiste aanwervingspolitiek zorgt voor complementaire expertise en interne mobiliteit.

Het eindproduct van het HR strategieproject bestaat uit een uitgeschreven HR strategie, een gedetailleerd implementatieplan voor elk HR domein, een investeringsplan en een set van KPI’s om business success te meten.

Savoir faire, savoir vivre

Bij het definiëren van uw HR strategie, maken onze adviseurs gebruik van de Hudson methodologie en van hun jarenlange expertise. U blijft wel steeds zelf aan het stuur. Hudson coördineert, overlegt, bemiddelt, adviseert en werkt samen met u aan consensus en draagkracht. Onze ervaring leert ons wanneer u moet doorduwen en wanneer de organisatie er baat bij heeft om te vertragen.

People Strategy Roadmap©

Een van de belangrijkste tools die we inzetten bij onze klanten is de People Strategy Roadmap© die we samen met onze partner Vlerick ontwierpen. Dit raamwerk stelt u in staat om te onderzoeken welke HR rocessen de prioriteit verdienen om een zo groot mogelijke impact te realiseren op het strategisch succes van uw organisatie. Deze oefening gebeurt steeds in lijn met het DNA van uw organisatie, de beschikbare resources en de gewenste HR structuur in de toekomst. Deze tool combineren we met een doorgedreven gevoel voor het maken van trade offs, het beheersen van timing & spanning, en het managen van conflicterende belangen die vaak terugkeren in projecten rond HR strategie.

Neem contact op

Leg ons uw HR-uitdaging voor. We bekijken samen hoe wij u kunnen helpen. 

Nieuwste jobs