Het Interview

U bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek? Tijd om het beste van uzelf te tonen in een job-interview. Dit kunt u verwachten tijdens een interview bij Hudson.

Een sollicitatiegesprek bij Hudson

U kan om uiteenlopende redenen bij ons op interview komen:  u solliciteerde bij een bedrijf dat ons als HR-partner inschakelt, u heeft interesse voor een job bij Hudson zelf, of u zoekt hulp bij het vinden van een nieuwe uitdaging. Dat is een goede zaak, want Hudson is een integere partner voor zowel werkgevers als sollicitanten.

Het job-interview: een dialoog

De kans bestaat dat u een stresserend beeld heeft van sollicitatiegesprekken. U heeft misschien de indruk dat het een soort ondervraging is, waar u uzelf in een zo goed mogelijk daglicht moet stellen en daardoor niet volledig uzelf kunt zijn. Als het van ons afhangt, is niets minder waar.

Een job-interview bij Hudson is een dialoog. Wij stellen vragen en peilen naar uw persoonlijkheid, vaardigheden en competenties, maar staan net zozeer open voor uw eigen vragen. We willen u zo goed mogelijk leren kennen. Niet alleen om te zien of u de geschikte kandidaat bent voor de job waar u voor solliciteerde, maar eventueel ook voor een andere uitdaging, mocht deze functie toch niet voor u weggelegd blijken.

Het beste met u voor

Als organisatie die thuis is in een brede waaier aan HR-diensten, doen we meer dan gewoon peilen of u de geschikte kandidaat bent voor een bepaalde functie. We willen u vooral ook informeren en adviseren. Op die manier trachten we u een stap verder te helpen in uw carrière.

Concreet wil dat zeggen dat we ons niet alleen op uw loopbaan focussen, maar ook op u als persoon. We geven u persoonlijk advies over hoe u uw competenties kunt verrijken en u verder kunt ontwikkelen. Bij Hudson gaan we verder dan advies. We hebben een uitgebreid netwerk aan werkgevers waar we uw capaciteiten en persoonlijkheid aan kunnen aftoetsen. Samen zorgen we ervoor dat uw carrière een richting uitgaat waar u gelukkig van wordt.

Een sollicitatiegesprek voeren

Bereid u goed voor

Een goede voorbereiding op een sollicitatiegesprek brengt u al een heel eind. Het toont de nodige interesse en betrokkenheid bij het sollicitatieproces. Dit valt op te splitsen in drie pijlers:

  1. Ken uzelf – Weet wat uw sterktes zijn, welke vaardigheden u goed onder de knie hebt en wat u belangrijk vindt in een job. Vergeet zeker ook niet in alle eerlijkheid te reflecteren over uw werkpunten.
  2. Ken de werkgever – Verlies het bedrijf waarbij u gaat solliciteren niet uit het oog. Weet waar het mee bezig is, welke activiteiten het uitvoert en wat de voorgeschiedenis is.
  3. Ken de vacature – Wie goed begrijpt waar hij voor solliciteert, heeft een streepje voor. Lees de vacature goed door en zorg dat u begrijpt wat de job, waar u zich kandidaat voor stelde, inhoudt.

Het is altijd een goed idee al enkele vragen die u hebt bij de functie, de werkgever en de functie waarvoor u solliciteert, neer te schrijven.

Tijdens het gesprek

Kom goed uitgerust naar een sollicitatiegesprek. Op die manier kunt u het beste van uzelf laten zien. Antwoord op de vragen die u gesteld worden en grijp de kans om zelf vragen te stellen over de job, de werkomgeving en de werkgever. Wees oprecht en eerlijk. Zo geeft u geen vals beeld van zichzelf, ontstaan er geen onrealistische verwachtingen en kunnen wij u beter begeleiden naar een functie en organisatie die goed bij u past.

Na het sollicitatiegesprek

Transparante en heldere communicatie na een sollicitatiegesprek vinden we zeer belangrijk. We geven u ook graag feedback over het interview en adviseren over uw verdere groeipotentieel. Zo leert u uzelf nog beter kennen.

We bieden u steeds duidelijk zicht op de eventuele vervolgstappen. Indien u niet verder wordt weerhouden voor een bepaalde procedure, kunnen we u steeds helpen andere relevante vacatures te vinden in ons netwerk.

Neem contact op

Leg ons uw HR-uitdaging voor. We bekijken samen hoe wij u kunnen helpen. 

Nieuwste jobs