Geef je CV een boost met onze beste tips

Op zoek naar werk? Dan is het tijd om uw CV op te stellen. Uw CV is uw persoonlijke toegangskaart tot de arbeidsmarkt. Reden genoeg om er een pareltje van te maken. Maar hoe maak je een overtuigend CV? En wat wil een recruiter daar eigenlijk allemaal op terugvinden? Hou rekening met deze CV-tips en u heeft meteen een voetje voor.

Recruitment & Selection
29.11.2022
Hudson Recruitment & Selection

Zorg dat de basis goed zit met deze tips

Weet wie je bent

Voor je je vol overgave stort op het opmaken van je CV, is het belangrijk dat je zelf goed weet wie je bent en wat je wilt. Niet alleen jouw vaardigheden moeten overeenstemmen met de skills die worden gevraagd, het is even belangrijk dat jouw passies, ambities en waarden matchen met het team en de bedrijfscultuur.

Maak het de recruiter makkelijk

Je weet wie je bent en wat je wil? Top! Nu wil je dat natuurlijk zo goed mogelijk overbrengen aan de recruiter. Kies daarom een duidelijke lay-out voor je cv, zodat die deze snel kan scannen en toch een volledig beeld krijgt van wie je bent en wat je zoekt. Gebruik een logische opbouw, zodat recruiters niet lang moeten zoeken naar bepaalde informatie.

Spring in het oog

Je wil dat je CV opvalt tussen alle andere, en weerspiegelt wie je bent. Je kan je persoonlijkheid op verschillende manieren verweven doorheen je CV. Ga bijvoorbeeld voor een frisse en creatieve template past bij jouw karakter én bij de job waarvoor je solliciteert. Creativiteit in je CV stoppen mag dus absoluut, maar besteed zeker ook de nodige aandacht aan de usual suspects: contactgegevens, overzicht van je loopbaan, talenkennis, interesses & referenties.

Chronologisch is gewoon logisch!

Lijst je werkervaringen en opleidingen chronologisch op. De meest recente komt bovenaan te staan. Keer zo terug in de tijd en vermeld bij elke ervaring duidelijk de begin- en uitdatum, en vat a.d.h.v. een aantal bullet points bondig samen wat je takenpakket en verantwoordelijkheden waren. Vergeet bij je opleidingen niet te vermelden hoe lang je erover gedaan hebt en of je het diploma al dan niet ook hebt behaald.

De persoon achter het CV

Je zou het misschien niet meteen denken, maar voor een recruiter is het totaalplaatje echt belangrijk.
Aan de hand van je hobby’s en interesses kan die zich een beter beeld vormen van de persoon achter het CV en wat bij jou past. Ben je leidster geweest in de jeugdbeweging, ben je op Erasmus geweest, ben je gek op dieren of eerder een boekenworm? Geef dit gerust mee op je CV.

Short & simple

Een recruiter heeft meestal niet echt de tijd om je levensverhaal in geuren en kleuren te lezen. Houd het bondig, maar persoonlijk en beperk je CV bij voorkeur
tot 2 A4’tjes.

Ontvang onze 10 super CV-tips!

Ben je pas afgestudeerd en heb je zin om erin te vliegen, maar ben je niet helemaal zeker of jouw CV er wel goed uitziet? Wil je de puntjes op de i zetten en je kansen op een sollicitatiegesprek verhogen?

>> Bezorg ons snel jouw CV en ontvang onze 10 supertips.

Bovendien krijg je van een ervaren recruiter concrete feedback over jouw CV tijdens een persoonlijk gesprek.

Boost my CV - 10 super CV-tips

Neem contact op

Leg ons uw HR-uitdaging voor. We bekijken samen hoe wij u kunnen helpen. 

Nieuwste jobs