Loopbaanontwikkeling

Elke organisatie wil vermijden dat waardevolle medewerkers gedemotiveerd raken, uitvallen of vertrekken. Interne loopbaanontwikkeling is daarom van strategisch belang binnen een sterk verzuim- en retentiebeleid.

Talent als stuwende motor

Bekwame en betrokken werknemers hebben een enorme impact op het behalen van uw bedrijfsdoelstellingen. U heeft dan ook met zorg de beste profielen geselecteerd voor uw onderneming. Maar hoe haalt u het beste uit uw medewerkers? En dit elke dag opnieuw? Hoe zorgt u ervoor dat talent niet overloopt naar een concurrent en uw mensen graag naar het werk blijven komen?

Loopbaanontwikkeling kan hier een antwoord bieden. Uw organisatie breidt zo de interne talent pool uit en houdt meer expertise aan boord. Uw medewerkers ontplooien zich, verwerven nieuwe skills, halen meer voldoening uit hun job, groeien verder en blijven gemotiveerd.

Voedingsbodem voor duurzame groei

Voor Hudson betekent loopbaanontwikkeling niet alleen het identificeren, ontwikkelen en optimaliseren van talent binnen uw organisatie. Voldoende  aandacht besteden aan het welzijn en de persoonlijke doelen van uw medewerkers zijn minstens even belangrijke voorwaarden voor duurzame groei en samenwerking.

Onze ervaren consultants ondersteunen u bij het uittekenen van een strategisch retentiebeleid, het opzetten van talent management programma’s, het uitwerken van coaching & development-trajecten en denken mee na over het bevorderen van de interne mobiliteit. Daarnaast bieden we ook individuele loopbaanbegeleiding aan.

De kracht van loopbaanbegeleiding

Lijkt iemand stil te staan in zijn ontwikkeling of juist constant op zijn tenen te lopen? Waar ligt dat dan aan? Misschien volstaat het de accenten in zijn rol te verleggen om de medewerker beter tot zijn recht te laten komen. Om waardevolle medewerkers aan boord te houden, kunt u dergelijke signalen maar beter niet negeren. Als neutrale en onafhankelijke experten vormen onze loopbaancoaches een extern klankbord voor u én uw medewerkers.

Met een duidelijke focus op toekomst en groei stimuleert de coach jullie om stil te staan bij zowel het groeipotentieel en de ambities van het individu, als het functioneren en welbevinden binnen het team en de organisatie. Vervolgens zetten we onze tools in om hun persoonlijkheid, motivatoren, vaardigheden en competenties in kaart te brengen.

Tijdens diepgaande coaching-gesprekken bespreken we de levensloop en professionele historiek van de coachee en proberen we voeling te krijgen met misschien onuitgesproken ambities en onderliggende frustraties. Op die manier geven we uw medewerker verschillende handvaten om de eigen loopbaan in handen te nemen en daarbij eerst de interne mogelijkheden te exploreren.

Van bezinning naar actie

Al deze inzichten komen samen in een concreet en geïntegreerd persoonlijk ontwikkelingsplan (POP). Op basis daarvan informeren en inspireren we jullie beiden over de mogelijke vervolgstappen. Loopbaanontwikkeling betekent immers meer dan het beklimmen van de carrièreladder en ontwikkelen van competenties. Loopbaanbegeleiding en coaching stimuleren ook de ontwikkeling van het individu en het scherp stellen van persoonlijke doelen. 

Zo kan blijken dat een medewerker nood heeft aan meer of net minder autonomie en verantwoordelijkheid. Of zou hij misschien beter floreren in een andere rol of een ander team. Onze coaches kunnen op individuele basis met hen verder werken  rond loopbaanoriëntering en -ownership, (zelf-)leiderschap en stressmanagement. Of verdere coaching & development trajecten voorstellen om hun hard en soft skills verder te ontwikkelen.

Investeren in de toekomst

Beter wend- en weerbare medewerkers die breder inzetbaar zijn, kunnen uw organisatie echt vooruit stuwen in een continu veranderende markt. Organisaties die actief investeren in loopbaanontwikkeling voor hun medewerkers, investeren dus in de toekomst van het bedrijf.

Neem contact op

Leg ons uw HR-uitdaging voor. We bekijken samen hoe wij u kunnen helpen. 

Nieuwste jobs