Loopbaanbegeleiding

De voortdurend veranderende markt vraagt van u een grotere wend- en weerbaarheid en een steeds bredere inzetbaarheid. Om uzelf niet te verliezen in de snelheid van deze dynamiek kan loopbaanbegeleiding houvast bieden.

Scherpstellen op de toekomst

Komt u ’s avonds uitgeblust thuis van uw werk? Loopt u op kantoor op de toppen van uw tenen? Bent u uw oorspronkelijke ambities uit het oog verloren? Of kan uw jobinvulling u nog maar weinig boeien? Wilt u zichzelf graag verder ontplooien, maar weet u niet waar u moet beginnen? Iedereen stelt zich wel eens vragen bij hun carrière. Stilstaan bij uw loopbaan en de verdere ontwikkeling ervan verdient dan ook voldoende aandacht. Ga daarom samen met een professionele en objectieve loopbaancoach op zoek naar eerlijke en onderbouwde antwoorden op deze vragen.

Bouwen in vertrouwen

Loopbaanontwikkeling betekent immers meer dan het beklimmen van de carrièreladder en ontwikkelen van competenties. Loopbaanbegeleiding stimuleren ook de ontwikkeling van het individu en het scherp stellen van persoonlijke doelen. Hudson kan u helpen om uw professionele toekomst te schetsen en te kijken welk type job het beste bij u past. Onze ervaren coaches stellen samen met u een gepast stappenplan op om daar te geraken. We bouwen samen aan uw zelfkennis en zelfvertrouwen, zodat u doordachte loopbaankeuzes kunt maken die niet alleen uw carrière maar ook uw leven kunnen veranderen. 

Loopbaanbegeleiding op maat

Omdat elk individu en elke situatie uniek zijn, zijn onze loopbaantrajecten dat ook. Daarom starten we steeds met een grondige analyse van uw huidige situatie. Met een duidelijke focus op toekomst en groei stimuleert de coach u om stil te staan bij zowel uw groeipotentieel en de ambities, als bij uw functioneren en welbevinden binnen uw team en organisatie.

Vervolgens zetten we onze tools in om zicht te krijgen op o.a. uw persoonlijkheid, motivatoren, stressoren, competenties en groeipunten. Tijdens diepgaande gesprekken bespreken we uw levensloop en professionele historiek en proberen we voeling te krijgen met misschien onuitgesproken ambities en onderliggende frustraties. Op die manier geven we u verschillende handvaten om uzelf beter te leren kennen en uw loopbaan in handen te nemen.

Concrete handvaten

Al deze inzichten komen samen in een concreet en geïntegreerd persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) met reflecties en mogelijke vervolgstappen. Daarbij exploreren we zowel uw interne als externe mogelijkheden. Zo kan blijken dat het volstaat om de accenten in uw huidige rol te verleggen om u beter tot uw recht te laten komen. Dat u nood heeft aan meer of net minder autonomie en verantwoordelijkheid. Of dat u misschien beter zou floreren in een andere rol, een ander team of zelfs een ander bedrijf?

We definiëren samen actiepunten waar u meteen mee aan de slag kunt. Hoe bereidt u zich voor op een gesprek met uw huidige leidinggevende? Hoe communiceert u het beste over de richting die u uit wilt? Welke opleidingen wilt u volgen? Hoe kunt u beter leren omgaan met stress, conflict of tegenslagen? Hoe stelt u een goed CV op en wat kunt u tijdens een interview verwachten? Betaalt uw werkgever de loopbaanbegeleiding? Dan kan deze betrokken worden bij het intake- en afrondingsgesprek, waarin u samen concrete afspraken maakt voor de toekomst.

Neem contact op

Leg ons uw HR-uitdaging voor. We bekijken samen hoe wij u kunnen helpen. 

Nieuwste jobs